Pszichológiai eszközeimet a kliensek szükségleteihez választom

Kapcsolatfelvételre időpont egyeztetés

e-mail cím:        borbath.katalin@gmail.com

Telefonszám:  +36 20 358 0012

Bemutatkozás

Pár év gyógypedagógus kitérő után pszichológus, pszichológia szakos középiskolai tanár és pedagógiai szakpszichológus lettem.

Számos közoktatási és magán, alternatív oktatási intézményt támogattam az évek során pszichológusként. Jelenleg a Közgazdasági Politechnikum és a budapesti Leövey Klára Gimnázium diákjaival, tanáraival dolgozom. 

Az évek során a pszichológia, kommunikáció, pedagógiai módszertan területén számos módszer-specifikus képzettséget megszereztem. Erőszakmentes kommunikációt tanultam évekig. Eközben kiképződtem időközben EMK trénerré, melynek során számos hazai képzésben vettem részt, illetve a svájci nemzetközi IIT képzést is elvégeztem.A módszert használva alkalmanként mediálást vállalok iskolák, egyének felkérésére vitás, kényes szituációk rendezésére.

Klienseimmel való munkában, a probléma jellegéhez igazítva, de  legszívesebben  a konfliktusok kezelésében mediációs ismereteimet, és az EMK-t illetve egyéni esetek vezetésénél többek közt a  Brief Coaching technikát használom szívesen.

Rengeteg felnőtt képző, többnyire pedagógus továbbképző  és tréninget vezettem/vezetek, és tananyag is fejlesztek.

17 évig vettem részt intézményes nevelési tanácsadásban. Több, mint tíz éve gyakorlatvezető tanárként Károlis, ELTE-s, és a SZTE hallgatóinak igyekszem továbbadni, amit tudok.

Ez évig nagy örömmel vezettem 3 x 2 féléven át óraadó oktatóként az ELTE TÓK karán szemináriumokat és gyakorlati pszichológiai tárgyakat leendő pedagógusoknak.

Közben itt-ott elcsábultam az nyomtatott és vagy az elektronikus sajtó világába: vezettem a “Pszichológus az iskolában” rovatát, rendszeresen hívott rádió és TV műsor hívott pszichológiai szakértőnek iskolával, kisebbekkel és kamaszokkal kapcsolatos műsoraiba. Számos pedagógiai pszichológiai szakcikket írtam. 

Tudományos érdeklődésem az aktív pedagógusnők mentálhigiénés állapotának háttértényezői vizsgálata felé fordult. A témában született tanulmányaim itt tekinthetők meg

Egyébként szeretek sütni-főzni, emellett háziállatok – macskák – és növények nevelésével, időnként szenvedélyes sportolással, bringázással, körtánccal foglalkozom és ha lehetőségem adódik rá, szívesen utazom.