Pszichológiai eszközeimet a kliensek szükségleteihez választom

Kapcsolatfelvételre időpont egyeztetés

e-mail cím:        borbath.katalin@gmail.com

Telefonszám:  +36 203 580 012

Kötetlen bemutatkozás

Veszprémben telt el a gyermekkorom, a “versenyistálló” gimnáziumban  jártam és folyamatosan nem találtam benne a helyem.

Előbb gyógypedagógus, pszichopedagógus vált belőlem, majd pszichológus, pszichológia szakos középiskolai tanár és pedagógiai szakpszichológus lettem.

Egy időszakban kipróbáltam magam tanárként, óvónőként, fejlesztő és gyógypedagógusként  is.

Alkalmanként mediálást vállalok iskolák, egyének felkérésére vitás, kényes szituációk rendezésére.

Rengeteg felnőtt képző, többnyire pedagógus továbbképző  és tréninget vezettem/vezetek, és tananyag is fejlesztek.

Közben “nevtanos” pszichológus vagyok és  hallgatói gyakorlatvezető tanárként Károlis, ELTE-s, és a SZTE hallgatóinak igyekszem továbbadni, amit tudok.

Ez évig nagy örömmel vezettem 3 x 2 féléven át óraadó oktatóként az ELTE TÓK karán szemináriumokat és gyakorlati pszichológiai tárgyakat leendő pedagógusoknak.

Közben itt-ott elcsábultam az nyomtatott és vagy az elektronikus sajtó világába: vezettem a pedagógiai Mentor Magazin “Pszichológus az iskolában” rovatát, illetve a ViVa TV rendszeresen hívott pszichológiai szakértőnek a délutáni, kamaszoknak szóló “Intim percek” című műsorába. Néha a Kossuth Rádió is felkér szakértői nyilatkozatra, illetve számos pedagógiai pszichológiai szakcikket írtam, többek között a Fejlesztőpedagógia című folyóiratban jelentek meg. Közben a közoktatási szakértői listájára is felkerültem.

Az identitásomnak még mindig van egy diák oldala, neveléstudományi doktorandusz vagyok jelenleg is a Pécsi Egyetem Oktatás és Társadalom Intézetében. Kutatásom az aktív pedagógus nők mentálhigiénés állapotának háttértényezőit vizsgálja.

Az évek során a pszichológia, kommunikáció, pedagógiai módszertan területén számos módszer-specifikus képzettséget megszereztem.

Klienseimmel való munkában, a probléma jellegéhez igazítva, de  legszívesebben  a konfliktusok kezelésében mediációs ismereteimet, és az EMK-t illetve egyéni esetek vezetésénél többek közt a  Brief Coaching technikát használom szívesen.

A magyar közoktatásban eltöltött évek során szerzett tapasztalatok  meggyőztek arról, hogy minél kevésbé “általános” egy iskola,  annál inkább helyet találhat benne egy diák, főleg az, aki amúgy is helyet keres magának a világban. Ezért nagy öröm, hogy a Közgazdasági Politechnikum diákjaival, tanáraival is dolgozom.

Egyébként szeretek sütni-főzni, emellett háziállatok – macskák – és növények nevelésével, időnként szenvedélyes sportolással, bringázással, körtánccal foglalkozom. Szabadabb életperiódusaimban sokat utazom. Amerikát és az Antarktiszt leszámítva minden földrészen jártam már. Régi kedvencem az ausztráliai Brisbane és az angliai Guilford. Állandó szerelmem Párizs és a horvát tengerpart, és a legújabb favorit nálam: Bosznia és Szlovénia.:)